יין אדום – יין שעשוי מענבים אדומים שתסס עם הקליפות.
יין לבן – יין מענבים ירוקים שהופרדו מהקליפות לפני התסיסה .
יין יבש – יין שרמת הסוכר בו פחות מ 4 גרם לליטר.
יין חצי יבש – יין שכמות הסוכר בו לא עולה על 15 גרם לליטר .
יין רוזה – יין מענבים אדומים שאינו תסס עם הקליפות או מושרה זמן קצר מאוד עם הקליפות כדי לקבל טיפה צבע וטעם.
יין זני – יין המכיל 85% או יותר מזן ענבים מסוים .
יין מאוזן – יין שיש בו איזון בן המרכיבים חמיצות .מתיקות ועפיצות .
עפיצות – טעם פרי בושרי המיבש את הפה ומקהה את התחושה בחניכיים .
פוטנציאל – מזהים ביין פוטנציאל השתבחות צריך לתת לו את הזמן כדי שיגיע לשיאו .
יין פרותי – יין שנודף מימנו ריח האופייני לזן הענבים .
יין שולחני \ צעיר – יין שגילו צעיר ומתאים לשתייה מידית .
יין ישן – יין שיתבגר בחביות עץ אלון והתיישן בבקבוק במשך זמן מסוים .
יין מורכב – יין שיש בו שכבות רבות של ניחוחות וטעמים .
ארומה – הריח הייחודי של זני הענבים שמהם מורכב היין .
גוף – מאפיין את איכות היין וסמיכות היין .
מרקם – התחושה שמתקבלת בפה במגע עם היין .
חימצון – תהליך שהיין עובר במהלך חיי היין בצורה איטית . יין שהתחמצן יתר על המידה נהפך לחומץ בן יין .
טנינים – מרכיב בקליפת הענב וגם בגרעין שמשתחרר במהלך התסיסה .