מרכז מבקרים

יקב רוגלית מזמין אתכם לבקר ביקב בוטיק משפחתי בעמק האלה לחווית יין גבינות בחצר המשק עם נוף עוצר נשימה .סיור ביקב והסבר על תהליך ייצור היין. הארוך מתאים ליחידים וקבוצות עד 12 איש

יין אדום – יין שעשוי מענבים אדומים שתסס עם הקליפות.

  יין לבן – יין מענבים ירוקים שהופרדו מהקליפות לפני התסיסה .

יין יבש  – יין שרמת הסוכר בו פחות מ 4  גרם לליטר.

יין חצי יבש – יין שכמות הסוכר בו לא עולה על 15 גרם לליטר .

 יין רוזה – יין מענבים אדומים שאינו תסס עם הקליפות או מושרה זמן קצר מאוד עם הקליפות כדי לקבל טיפה צבע וטעם.

יין זני – יין המכיל 85% או יותר מזן ענבים מסוים .

 יין מאוזן – יין שיש בו איזון בן המרכיבים חמיצות .מתיקות ועפיצות .

 עפיצות – טעם פרי בושרי המיבש את הפה ומקהה את התחושה בחניכיים .

 פוטנציאל – מזהים ביין פוטנציאל השתבחות צריך לתת לו את הזמן כדי שיגיע לשיאו .

 יין פרותי – יין שנודף מימנו ריח האופייני לזן הענבים .

 יין שולחני \ צעיר – יין שגילו צעיר ומתאים לשתייה מידית .

 יין ישן – יין שיתבגר בחביות עץ אלון והתיישן בבקבוק במשך זמן מסוים .

 יין מורכב – יין שיש בו שכבות רבות של ניחוחות וטעמים .

 ארומה – הריח הייחודי של זני הענבים שמהם מורכב היין .

 גוף – מאפיין את איכות היין וסמיכות היין .

 מרקם – התחושה שמתקבלת בפה במגע עם היין .

 חימצון – תהליך שהיין עובר במהלך חיי היין בצורה איטית . יין שהתחמצן יתר על המידה נהפך לחומץ בן יין .

 טנינים – מרכיב בקליפת הענב וגם בגרעין שמשתחרר במהלך התסיסה .

הזמן עכשיו!